Ik zou het super vinden als u een bericht achter laat Aub.


Plaats uw eigen bericht!

Klik hier om een bericht achter te laten.

Klik op een smilie om deze toe te voegen.

Grin

Berichten:

Arno Beek - 2017-01-06 22:11:39

Super tevreden Jan THooft! Mooie volle beet, vast is vast. Alle driften zijn super! Belangrijkste en lastigste is rustig houden en afremmen zodat hij goed bereikbaar en leerbaar blijft. Zoals te zien in het laatste stukje, ondanks dat de kist 100% op lage drift met voertraining wordt aangeleerd. Beweeg ik met mijn domme hoofd de kist om hem een stukje te verplaatsen ik dacht dat kan wel en meneertje gaat direct op standje gas erop

Berry en Francien - 2016-11-02 12:44:52

Hallo Jan en Ria.

Hier een berichtje uit het noorden!

Na eerder een geweldige teef gehad mogen hebben uit Joy X Mythos, was de keus snel gemaakt.

Twee hele mooie pups hebben we uit het verre Zeeland op mogen halen.
Zoals we wisten zijn het gedreven honden die vanaf dag 1 genieten van alles wat ze mogen leren.

Wat ik gezien hebben is dat de ouders de goede eigenschappen doorgeven, met als resultaat eerlijke mooie trouwe honden voortbrengt.

We hebben inmiddels wat eigenaren gesproken en weten dat ze er allemaal zo over denken!
Dankzij jullie gevonden wat de hondensport zo interessant maakt, bedankt voor alle tijd en moeite die jullie in de pups hebben gestopt!

Als ze er klaar voor zijn zal je ze zien waar ze goed in zijn, werken!

Nogmaals bedankt!

Berry en Francien

Terry Thomas (Texas) - 2016-07-17 19:56:36

Itai, a 3 year old male, is a very strong addition to our training program at Spring Creek K9. He is very intelligent, very strong, and loves to work. Grin

Jelke (Gelderland) - 2016-07-08 13:37:25

Hallo wij hebben een teefje bijna een jaar geleden gekocht bij Jan ,Mythos en Joy zijn de ouders van het teefje wat wij hebben ,wel het is me wel een tante er komt niemand op het erf of het nu dag is of nacht maakt niets uit,ze komt je tegemoed en twijfeld niet om je te pakken ,we hebben in het verleden ook wel waakhonden gehad maar deze is toch wel een boef ,dus als je een hond zoekt rondt het huis terrein bewaking dan raad ik je aan om een hond te gaan halen bij jan onaangekondigde gasten komen echt niet bij je binnen Grin

Sharon & Eric - 2016-07-04 11:39:42

Onze reu Chiko uit het nest Joy x Mythos is ondertussen bijna 1 jaar en wat hebben we er een topbeest aan!!

Het is ons eerste hond en van te voren hebben we ons enorm ingelezen in het ras en de opvoeding ook omdat dit ras en zeker deze kruising erom bekend staat behoorlijk pittig te kunnen zijn!!

Vanaf dag 1 dat hij bij ons kwam zijn wij ontzettend consequent en duidelijk geweest en dat werpt zeker zijn vruchten af, hij is ondanks zijn puberteit ontzettend gehoorzaam en trouw aan ons als bazen!

We hebben met hem de pup cursus en gehoorzaamheidscursus gelopen en nu hebben we een nieuwe uitdaging gevonden we zijn gestart met Reddingshonden werk wat hij echt ontzettend graag doet, hij is enorm gedreven, wilt graag voor je werken en heeft er enorm veel plezier in!!

Dit bewijst dat ook een hond uit een werkhonden lijn een ontzettend leuke en lieve huishond kan zijn mits je consequent en duidelijk bent en je hond met respect behandeld en zorgt voor voldoende uitdaging!!


Pieter Kor - 2016-06-20 21:19:53

Sinds kort ben ik door omstandigheden eigenaar geworden van een KNPV-lijn Hollandse herder teef afkomstig uit de fokkerij van Jan (Mythos x Joy). Als liefhebber en trainer van politiehonden valt deze teef bij mij enorm in de smaak: een echte 'ouderwets' goede Hollander teef met extreme werkdriften. In de afgelopen 20 jaar dat ik met politiehonden train heb ik zelden een teef gezien van dit kaliber. Met name opvallend is de zeer sterk ontwikkelde manscherpe bewakings- & verdedigingsdrift bij deze hond, een karaktereigenschap die je vandaag de dag (helaas) bijna niet meer tegenkomt in de huidige sporthonden-fokkerij. Een zeer mooie medische bijkomstigheid is dat tijdens het maken van de röntgenfoto's bij Glas Dierenkliniek BV bleek dat deze teef ook nog eens medisch (ellebogen, heupen & rug) 100% in orde is! Kortom een tophond afkomstig uit een top-kennel! Met vriendelijke groet, Pieter Kor - Blijham (Gr.)

Huub en Toos v. Santvoort - 2015-11-03 12:04:54

Beste Jan en Ria,
Bedankt voor de prachtige pup, die wij bij jullie hebben opgehaald. Ze heet Reina en doet het heel goed.
Sinds kort gaat ze naar de puppy-cursus en komt doodmoe thuis. Ze is erg sociaal, lief voor kinderen, maar trekt erg hard aan de riem.
We krijgen aan alle kanten te horen, dat het zo'n knappe hond is, een schoonheid dus!
We houden jullie op de hoogte van haar vorderingen.
Groeten van Huub en Toos uit Eindhoven.

Sharon & Eric - 2015-09-27 19:52:38

Ook wij zijn sinds 3 weken de trotse eigenaren van onze pup Chiko afkomstig van Jan & Ria.
In eerste instantie wilde we pas volgend jaar een pup maar omdat het dit jaar weleens het laatste nest voor Joy zou kunnen gaan zijn, hebben we toch de knoop doorgehakt en zijn er nu volledig voor gegaan!!
Vanaf dag 1 dat we hem hebben mogen we denk ik niet klagen, plasjes en poepjes doet hij braaf buiten en absoluut niets binnen! Ook de eerste nacht ging vlekkeloos geen gejank of geblaf maar meteen lekker rustig gaan slapen!
We zijn sinds vorige week gestart met pup cursus en dit is zowel voor ons als voor hem een ware uitdaging.....leert ontzettend veel!!!
We hadden eerste instantie geen idee wat we hierna nog verder met hem wilde gaan doen maar daar zijn we nu ook over uit...we willen een soort van politie opleiding/cursus met hem gaan doen, op welk gebied weten we nog niet maar daar hebben we nu tijdens de pup cursus de komende 13 weken mooi de tijd voor om te zien waar hij in uit blinkt en wat hij echt leuk vind om te doen!!
Jan en Ria hartelijk bedankt voor jullie goede zorgen en advies!!

Groetjes Eric & Sharon

Ronald en Dayenne - 2015-09-20 18:47:33

Beste Jan en Ria,

Na het overlijden door een ziekte van onze vorige pup Djeko hebben we van Jan en Ria een nieuwe pup gekregen. Waar wij ontzettend blij mee zijn en het ook ontzettend lief vinden van Jan en Ria dat ze dit voor ons gedaan hebben. Wij waren er kapot van en Jan en Ria ook en hebben een nieuwe mogen uitzoeken. De ouders van deze pup zijn Joy en Mythos. Onze pup heeft ook de naam Mythos gekregen, dat vonden we zelf ook een mooi gebaar naar Jan en Ria. Overigens is vader een pracht hond en hebben hem even mogen zien werken voor Jan en het zelf ook mogen ervaren. Dit was fantastisch!! Mythos junior is een ontzettend leuke pup, wel puppy streken, maar met zijn bijna 10 weken heeft hij al een hoop geleerd. Mythos junior wil graag spelen en houdt van gek doen. Ik moet er wel bij zeggen dat je hem kort moet houden. Doordat je hem kort houdt, merk je wel aan hem dat als je hem corrigeert, hij ook meteen naar je toe komt om zijn excuses te maken. Een pup van bijna 10 weken die dit al begrijpt, heb ik het volste vertrouwen erin dat dit een leuke hond wordt.
Mythos junior heeft twee top ouders. Als je een hondje zoekt waar je echt mee wilt trainen en daartoe ook bereid bent dan moet je zeker een pup gaan halen bij Jan en Ria. Dat is echt een aanrader!
Jan en Ria hebben hart voor de dieren en dat is ook te zien in de omgeving waar ze opgroeien. Dit is totaal geen broodfokker, want die doen het voor het geld en Jan en Ria uit liefde voor de honden. Hij laat de mama hond ook niet vaker dekken dan 1 keer per jaar, waardoor ze ook kunnen aansterken na een nest. Dit is top en daaraan kan je al zien dat ze er hart voor hebben.
Jan en Ria, we willen jullie nogmaals ontzettend bedanken voor de super lieve pup en natuurlijk voor jullie menselijke handelen, want je hondje verliezen is toch een deel van je gezin kwijt raken en jullie begrepen dat. BEDANKT!!

mvg Ronald en Dayenne Grin

margot - 2015-07-21 09:07:58

Beste Jan en Ria, wederom hebben jullie ons aan 2 prachthonden geholpen!
Onze hond Jop is in mei verongelukt tijdens het spelen en wij waren er kapot van!
Jullie waren erbij toen we hem lieten cremeren en hebben met alles geholpen daarvoor nog steeds onze dank...wat een verschrikkelijk drama was dat!
Jan en Ria weten als geen ander wat een hond voor plek inneemt in je gezin en wij hebben van Jan de eerste nest keuze gehad van mythos en Lara....
Ik ben verschillende keren wezen kijken en Jan en Ria zijn meegeweest....het was moeilijk maar ook leuk...erg dubbel allemaal...
We hebben toen via Jan nog een hond op ons pad gekregen...een mechelse herder Balou...de kinderen zijn gek op haar en het is een echte gezinshond.
Ze is idolaat van Kees en heeft nu na 6 weken echt haar plekje gevonden...we zijn erg blij met Balou en inmiddels ook de pup Flow ????
Jan heeft geholpen met het uitzoeken van het juiste hondje en ik moet zeggen het is een toppertje!
Flow is erg leergierig en pakt alles snel op...ik train hem volgens de Dick Staal methode en wij zij er samen al diverse malen geweest wat echt een feestje was.
Ik weet niet hoe ik jullie bedanken moet want wederom heb jullie ons 2 pracht honden cadeau gedaan en we zijn er enorm blij mee!
Flow is mijn nieuwe liefde en hoop dat hij net zo'n toppertje word zoals Jop was....
Als je een hond zoekt waar je echt mee wilt trainen dan moet je zeker bij Jan zijn...er ligt een nestje van Joy en Mythos en dit zijn 2 goede bloedlijnen...dan weet je zeker dat je een top hond hebt die voor je gaat werken !
Ik ken niemand die zo goed is voor zijn honden als Jan en Ria en de kennis die zij hebben over honden! Hun motto elke hond verdiend een goede baas en mocht je problemen hebben met je hond dan kan ik je zeker aanraden contact met hun op te nemen !!
Nogmaals onze dank voor alles ! Fijn jullie in de buurt te hebben !

Thomas - donderdag 15 januari 2015

Hallo jan,

Igor (darco x joy) is inmiddels aan het werk in de USA als dual purpose. Ik heb er een super fijne hond aan gehad, eentje die genoeg over had met alles wat je in een echte werkhond wil zien! Ik heb gehoord dat hij daar zijn werk ook heel erg goed doet. Ik heb een filmpje op www.hollandk9.nl staan.

Groeten Thomas

Dayenne - 2014-11-18 11:20:33

Wij hebben een pup uit het nest van Joy en Mythos. We zijn er zeer blij mee. Het is een hondje waar zeker een eigen wil in zit, maar ook goed mee te trainen valt. Wij volgen cursussen met Djeko en heeft alles vrij snel door. Het is bij ons een gewone huishond, maar hij is erg waaks, wat verder prima is en wij ook wel fijn vinden. Wij zullen Djeko niet opleiden tot PH1, maar ik weet zeker dat hij dit wel zou kunnen. Overigens niks doen met Djeko gaat het ook niet worden, want de energie die erin zit zal mijn hele huis slopen als we niks met hem doen. Verder is het een zeer lieve hond en je kan er ook echt mee kroelen, naast dat het een enorme draak kan zijn. Kortom een leuke hond !

Mvg Dayenne Blom

Raymond dekkersn - 2014-03-09 16:19:24

Ik heb een jaar geleden boy een Hollandse herder gekocht bij jan Hij was toen vier maanden oud ,ik was op zoek voor een hond voor de knpv en kwam bij jan terecht die boy te koop had Ik mocht er alles van zien en wat ik zag beviel me goed en heb er geen spijt van het gaat ook heel goed in de sport doe al bijna twintig jaar honden africhten en deze komt er ook 

Riet de Kroo - vrijdag 7 maart 2014

Vandaag heb ik Jan op bezoek gehad. Via een kennis heb ik hem ingeschakeld omdat mijn Duitse Herder teef (2,5 jaar), erg snel afgeleid en wat nerveus, ook een enorme trekker aan de riem bleek te zijn. Ik kreeg daar last van en had al van alles geprobeerd. Ik was met mijn hond op cursus geweest, ze is mijn 5e herder... ik ben dus geen beginneling..maar ik kreeg het niet onder controle. Ik realiseerde me heel goed dat dit aan mij lag en niet aan de hond...en heb dus raad gevraagd bij Jan.
Binnen 30 minuten, na 25 meter...liep mijn hond zonder te trekken naast me mee!!! Geloof het of niet...ik ben zo blij! Wandelen wordt nu echt leuk....Dankjewel JanThooft! Dankjewel voor je advies, je kennis en je aanpak! Dankjewel!!!
Riet en Faya

Carin - 2014-01-15 21:08:54

Hallo Jan,
We hebben al een paar keer telefonisch contact gehad en via facebook. Leuk om zo een beetje op de hoogte te blijven.
Zoals je weet zijn we begonnen met de IPO, dit is wel heel goed voor onze Donna want het is een scheet van een hond maar met een pittig karakter! 
Dus nu elke dinsdagavond naar Burg-Haamstede maar als je ziet hoe ze nu al vooruit gaat hebben we dat er zeker wel voor over! Het is heel mooi om te zien hoe snel ze alles oppikt en sommige dingen kun je al in een korte tijd aanleren. We zijn heel blij met haar!!!
Ze is mooi, slim en lief... wat wil je nog meer, haha
(soms een dramaqueen GrinMagreet - 2013-12-13 22:55:45

Hallo Jan
Ik heeft een teefje van  Joy en Mythos , wel er staat echt een kop op, ze is zo scherp en waaks dat is niet te beschrijven, ik trained er ook mee want ik weet zeker als zei niets te doen heeft dan sloop ze de hele boel thuis , en dan zou het niet goed komen met haar , echt zij is buiten mijn verwachting ze ontploft uit niets. En wat er gaat gebeuren met haar in de toekomst weet ik niet maar ze ga niet meer weg hier uit Gelderland.
Ze is echt een bitch en ik ben ontzettend blij met haar!!!
   

Hans - 2013-12-09 20:35:12

Hallo Jan
Ik heb een teefje van Joy x Mythos ik wil jou op de hoogte stellen met haar vooruitgang en gedrag, ik trained Ipo met haar en laat zich heeeeel goed zien ze is erg gedreven met zoeken een grote will to please, ze is heel scherp en bijt heel graag goed en hard dus echt een all rounder in mijn ogen tot heden een hele leuke hond en toch is zij ook weer sociaal maar ook heel beschermd voor eigen.
Een hond waar niets is op aan te merken Jan  

Jacqueline - 2013-11-23 19:21:58

Hoi Jan,
 Het gaat heel goed met ze we hebben ze nu vaker apart we hebben ze in de kennel zowel op de zaak en thuis Joe die is heel fel maar luistert uitstekend maar is heel lief voor mijn andere hondjes en Heath(de donkere)is wat rustiger dan Joe maar ook heel allert is ook een stuk steviger dan Joe en ook heel lief,dus het gaat heel goed met ze zal van de week nog wat foto's sturen.

stefanie - 2013-11-13 16:04:34

Hoi jan, ria en de hondjes,
Hier zijn we terug met nieuws van de nu niet meer zo kleine itai. Wat is het toch een knap kereltje, heel zijn papa mythos ;) hij is super lief met de kids, heel speels en altijd bereid voor een grote wandeling of een spelletje voetbal in het park. Echt een superkereltje die mij dagelijks gelukkig maakt. Enkel de knuffeltjes in de zetel worden al wat minder leuk, want hij neemt alle plaats en duwt mama er zelfs uit ;) Hij en zijn grote broer zijn praktisch onafscheidelijk geworden en zijn huul dikke vrienden. 
Volgende week start itai samen met mama een opleiding edd, explosieven detectie. Voor beide een totaal nieuwe ervaring, dus we zijn curieus ;) maar nadien mag hij ook mee met mama naar het werk, net als grote broer spyke.. en dat zien we beide helemaal zitten!! :) 
we houden jullie zeker verder op de hoogte over onze vooruitgang! Vele groetjes, stefanie, de kids, spyke en itat

Anneke Brands - 2013-10-21 09:29:17

Hallo Jan en Ria,
Tes heeft weer de nodige ervaringen opgedaan. We hadden haar 6 weken en toen mocht ze lekker mee op vakantie. Ook de drie kleinkinderen gingen mee. Tessa dacht op de camping ligt veel gras dus ik kan lekker mijn plasje daar doen. Nee Tes dat mag niet. Maar ik had moeten zeggen volg en doorlopen dus Anneke moet goed opletten. Toen kwamen we langs een wei met heel veel koeien die allemaal naar voren kwamen. Tes moest ik vast doen, want dat was wel erg bedreigend. Na een paar keer ging het goed. We liepen samen tussen de weilanden, maar op een avond lekker donker ging Tes er als een speer vandoor. Oh wat schrok ik want waar is Tes nu.. Ze kwam mooi terug, helemaal opgewonden. Waarschijnlijk zag ze een konijn. Nooit eerder was ze zover bij me vandaan geweest. De volgende ochtend nog helemaal donker mocht ze nu niet los, want verbeeld je dat ze over de weg schiet. Op het strand vond ze het helemaal te gek. Er stond veel wind, er waren veel surfers en Tes maar naar de vogels en de surfers springen. Ze is blij, enthousiast en heeft een conditie om jaloers op te zijn. Bij thuiskomst na een week vond ze het ook weer heel prettig, maar staat de caravan open dan weten we waar Tes is. In de carvavan. We genieten dagelijks van onze Tes.
Groetjes
Annek

Grin

Erwin - 2013-10-15 14:21:58

Hallo Jan en Ria,

Ik heb bij jullie het zwarte teefje gehaald uit het nest van Mythos en Joy.
Het is een geweldig hondje, groeit goed, vacht glanst als n spiegel. Ze loopt nu al rond alsof ze overal de baas is, en is scherp en alert. Alles hoort en ziet ze.

Ze heeft wel echt het karakter van een herder, je moet heel consequent en zwart-wit zijn. Als je dat met deze hond niet doet krijg je een probleem. Maar ik heb meer honden en ook al vaker herders gehad, dus geen probleem.

Ik kan gerust zeggen dat dit in potentie een goede waak- beschermhond kan worden. Het karakter en driften daarvoor heeft ze.
Ik zal binnenkort wel een update schrijven.

stefanie - 2013-10-13 01:42:38

Hoi jan en ria,Hier ben ik terug met nog wat nieuws over itai. Mijn kleine ventje wordt volgende week al 4 maanden en groeit als een kool.  Ik ben zo gelukkig met hem, en nog even verliefd als de eerste keer dat ik hem zag Grin zelfs nog meer.. een kleine deugniet, maar o zo lief! een echte knuffelbeer. Op training deed hij het super goed, maar momenteel ligt het eventjes stil.. hopelijk kunnen we binnen 2 weken terug starten! thuis waakt hij als de beste, gehoorzaamheid gaat heel vlot, hij leert enorm snel bij. Slim kereltje! Nogmaals bedankt om dit mooie hollandertje in ons gezinnetje te brengen! We zouden hem niet meer kunnen missen! Tot heel binnenkort voor een verdere update. Vele groetjes! stefanie, de kids, grote broer spyke en itai ?

Thomas - 2013-10-03 22:55:58

Beste Jan,
Inmiddels is Igor (Joy x Darco) 15 maanden. Het gaat erg goed met de hond. Hij laat erg goed werk en goede driften zien zoals ik hier al eerder schreef toen hij nog een pup was. Hij is nu in opleiding voor PH1. Ik vind het een hele fijne hond om mee te werken en ben nog steeds super blij met hem. 
Veel succes met de kennel.
Mvg Thomas

Anneke Brands - 2013-09-21 15:28:29

Hallo Jan en Ria,
Morgen is Tessa 3 weken bij ons. Ik laat jullie even weten hoe die dame het doet. Nou geweldig. Eerst wou ze niet graag in de auto. Nu springt ze erin en eruit en weer erin. Zo graag gaat ze mee. Ze weet dan komt er een boswandeling. We hoeven haar niet in de gaten te houden (dat doen we natuurlijk wel), want ze houdt ons in de gaten. Ze loopt op een afstand van een paar meter bij ons vandaan. Een paar dagen in de week hebben we de hond van onze dochter en je lacht je slap als je ziet hoe die twee samen optrekken. Ze gaat goed met andere honden om, maar als ze vast zit en een hond benadert haar op een niet prettige wijze dan gaat de staart tussen de poten en laat ze zich intimideren. Ze loopt al regelmatig los en komen er dan fietsen en brommers dan reageert ze daar al niet meer op. Op kinderen is ze erg attent omdat die natuurlijk allerlei onverwachte bewegingen maken. Onze kleinzoon was mee wandelen en hij bleef even iets achter en Tessa hield hem gelijk in de gaten zo van: waar blijf je nou je hoort bij ons. Verder heeft ze deze week kennis gemaakt met: eenden, zwanen met jonkeies op afstand, paarden, geiten en kippen met een haan. Het is onvoorstelbaar hoe snel ze zich alles eigen maakt Deze week vroeg een kennis Anneke ben je al haar baasje. Ik zeg voor de volle honderd % heeft ze een baasje en een vrouwtje. Ze heeft diverse lievelingsspeeltjes. Soms moet ik oppassen want dan is ze zo enthousiast aan het spelen dat er wel eens een speeltje in de lucht kan vliegen.
Hier laat ik het bij. Groetjes van
Mensto, Tessa en Anneke. Zo komen ook de kerstkaarten eruit te zien. Tessa hoort er immers  bij.   
Grin

Anneke Brands - 2013-09-14 12:38:33

Hoi Jan en Ria,
Morgen is ons vrolijke herdertje Tes 14 dagen bij ons. Een fantastisch herdertje. Ze houdt van muziek. Is er muziek op de TV dan gaat ze voor de TV staan en maakt bewegingen met haar kopje. Ze houdt van eten en drinken. Vanmorgen ben ik begonnen met haar een half kopje melk te geven. Ik zie je denken Jan dat is toch geen voeding voor een hond! Maar ja al onze honden zijn 15 of 16 jaar geworden en wel met melk. Ik denk dan goed voor de eiwitten en de kalk voor haar botten. Gisteren had ze het zwaar. De kleinkinderen kwamen een boterhammetje eten en er was nog een monteur die de nodige herrie maakte met een boor en een hamer. Ze was denk ik blij  toen ze weer met het baasje en het vrouwtje was. Van zoveel nieuwe indrukken word je wel moe. Ook een hondje van 10 maanden. Haar spijsvertering is perfect. Nu we er twee weken op hebben zitten met haar loopsheid durf ik ook weer verder te lopen. Ik hoef maar naar de gang te gaan, wandelschoenen aan en daar staat mevrouw. We moeten haar nog steeds vertellen dat ze niet tegen ons op mag springen. Dat gaat steeds beter, Voordat we de deur open maken zeggen we al: niet springen. 
Hoewel ze loops is is ze buitengewoon rustig. Nou ja we gaan ook wel erg veel met haar op stap. Mensto en ik hebben veel plezier om haar. Ik moet mezelf wel bij de les houden en zeggen: geen stukjes kaas etc tussendoor. Ze krijgt dagelijks een kauwstaafje, haar denta stick en de gedroogde pensstick die we van jullie hebben meegekregen. Ze weet wat het is en toch ruikt ze eerst goed vordat ze gaat eten.
Jan en Ria 
Fijn weekend voor jullie en de groetjes van Mensto en mij

  

< Vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | Volgende >


Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK